lac sau protectie piatra naturala 

Protectie piatra naturala sau Lac?

     Ce este recomandat lac sau protectie piatra naturala ?

Piata iti prezinta o gama destul de larga cu privire la aceste produse. Unele produse sunt concepute tot cu aceleași proprietăți, doar ca au o concentratie mai mica, iar asta rezulta ca eficienta lor este foarte scazuta sau uneori chiar inexistenta.

Avantaje aplicare lac:
📍aplicabil pe suprafete decorate cu piatra
📍pelicula lucioasa, transparenta
📍Aderenta excelenta pe suport
📍Formează un strat final de înalt nivel estetic

Dezavantaje: S-a demonstrat ca lacul izolează piatra, astfel încât nu poate respira, ajungând în timp la degradarea și, de ce, nu distrugerea ei.

👌De ce sa impermeabilizezi suprafata?

Impermeabilizarea suprafetei este foarte importanta pentru ca protejeaza materialul de umiditate, apa, pete si scade eroziunea materialului.

 Avantaje aplicare impermeabilizant:

✔️ Intretine si curata materialul  mult mai usor.
✔️ Asigura protectie durabila si eficienta impotriva murdariei si a petelor.
✔️Are proprietati hidrofobe.
✔️Rezista mai bine la conditii atmosferice negative, inclusiv radiatii UV.

✔️Patrunde in structura materialului. 

Se poate dovedi în timp atât din punct de vedere tehnic (al rezistenței fizice la diferențele de temperatură și la absorbția de apă a materialului în timpul sezonului ploios) cât și din punct de vedere estetic (aceasta păstrând același aspect ca la început).
Retine: 

Ca si o comparatie intre cele doua, lacul formeaza o pelicula la suprafata care cu timpul incepe sa formeze un proces de decojire, in timp ce impermeabilizantul patrunde in structura suprafetei oferandu-i protectie pe o perioada mai lunga de timp .