Amenajarea casei cu piatra naturala – Sfaturi utile

Piatra naturală, în particular marmura, granitul, travertinul, câștigă tot mai mult teren în construcții, indiferent dacă este vorba despre amenajări interioare sau exterioare. Din punct de vedere estetic, piatra naturala reprezinta mereu o varianta eleganta, care nu se va demoda niciodata.

 

Avantajele amenajarilor cu piatra naturala

 

 1. Aspectul estetic
 2. Nu se demodeaza niciodata

Spre deosebire de alte elemente folosite in constructii, aceasta isi pastreaza frumusetea . Ele vor constitui mereu o sursă de inspirație sau un punct de pornire pentru inovație. Atât constructorii și designerii, cât și proprietarii de locuințe o văd ca pe o soluție, de ani buni. Că vrei un luciu clasic sau un finisaj mat, la interior, piatra naturală îți oferă infinite soluții de amenajare.

 1. Se întreține ușor

Orice piatră naturală ai folosi, sunt doar 4 reguli de respectat ca să o întreții.

Iată-le:

 • Orice verși pe ea, trebuie șters imediat
 • Curăță-o des, fără substanțe acide care să o ardă
 • Nu o șterge cu obiecte abrazive și nu pune pe ea obiecte fierbinți
 • Fă-o impermeabilă
 1. Ofera un aspect natural interiorului
 2. Rezista la tranzit si este foarte durabila
 3. Sunt materiale 100% naturale si ecologice.
 4. Se regasesc intr-o varietate mare de culori si texture

 

 Cateva moduri cum sa o utilizezi in propria ta locuinta :

Placarea peretilor

Pereții îmbrăcați în piatră arată natural, interesant și au o eleganță anume. Puteți decora un singur perete cu piatră și va deveni, cu siguranță, punctul focal al întregii încăperi.

Vă puteți juca, decorând fie un zid întreg, fie parte a acestuia, puteți îmbrăca stâlpi sau piloni sau, pentru o amprentă de clasă și lux.

Ca pardoseala :

Cele mai folosite tipuri de piatră naturală pentru pardosire sunt ardezia, marmura, travertinul și granitul. Montabila inclusiv peste sistemele de incalzire in pardoseala, piatra naturala se foloseste in livinguri ample, care ofera spatii pentru punerea ei in valoare.

In bucatarie :

Daca alegi sa iti amenajezi o bucatarie open space, unul dintre elementele pe care te sfatuim sa le pui in evidenta in acest tip de bucatarie este barul. Pentru a realiza acest lucru, poti folosi o combinatie de lemn si piatra naturala care pur si simplu va arata minunat. O suprafata a barului lucioasa realizata din marmura sau travertin se va potrivi perfect cu peisajul incaperii.

 

Voi ce parere aveti?